5 sfaturi pentru a economisi mai mulți bani

Cu toții am fost sfătuiți la un moment dat să economisim sau să punem bani deoparte. Motivul este simplu: viața e imprevizibilă și nu se știe cand vei avea nevoie de ”bani albi pentru zile negre”. 

Deși știm asta, încă se dovedește a fi foarte greu să economisim bani. Acest lucru se întâmplă deoarece tratăm economisirea banilor ca o decizie de moment și nu ca o schimbare de stil de viață și obiceiuri.

În acest articol vom vorbi despre câteva sfaturi pentru a economisi bani, ce odată transformate în obiceiuri, vor aduce schimbări semnificative în viața ta.

1. Creează-ți un buget lunar

Dacă vrei cu adevărat să îți dai seama de câți bani cheltui și economisești lunar va fi nevoie să îți creezi un buget.

Nu trebuie să fie ceva complicat, poți face asta pe o foaie de hârtie sau într-un fișier Excel. Tot ce trebuie să faci este să creezi două coloane, una cu venituri și alta cu cheltuieli. În coloana de venituri vei aduna toate sursele de venit iar în cea de cheltuieli vei aduna cheltuielile lunare pe care le aproximezi. 

Obiectivul final este să nu depășești cheltuielile prognozate, iar la finalul lunii când tragi linie să nu fi avut cheltuieli mai mari decât veniturile.

O regulă bună în acest sens este Regula 50-30-20, aceasta este o modalitate de organizare a venitului lunar. Regula presupune ca 50% din venituri să fie acordate cheltuielilor de bază cum sunt chiria, facturile la întreținere, și cheltuielile cu mâncarea; 30% din venituri să meargă spre cheltuieli de recreație, cum ar fi ieșitul în oraș sau mersul la shopping; iar 20% din venituri să fie economisiți.

2. Cumpără la reducere

O modalitate excelentă de a economisi atunci când faci cumpărături este să cauți reducerile, fie că este vorba de haine sau mâncare. De exemplu dacă aștepți până după Crăciun îți poți cumpăra ghete sau haine de iarnă cu până la 50% mai ieftine.

3. Mănâncă acasă

Ai făcut cumva un obicei din a lua masa în oraș? Dacă răspunsul este da, probabil că o mare parte din venitul tău este cheltuită în acest sens. Poți face un compromis: să ieși la restaurant doar o dată pe săptămână sau la ocazii speciale.

Redescoperă bucuria de a a-ți găti propria mâncare, nu doar că vei economisi dar vei avea și ocazia să îți folosești mai mult bucătăria.

4. Mergi la cumpăraturi cu o listă clară

Dacă ai o listă clară atunci când mergi la cumpărături, riscul de a cumpăra produse neplanificate, de care nu ai nevoie, scade considerabil.  

Cu o listă clară nu va mai trebui să te plimbi prin tot magazinul pentru a cumpăra ce dorești, și nici nu vei mai cumpăra cantități mai mari decît îți trebuie ori produse pe care le ai deja acasă.

5. Renunță la abonamente

Cu toții suntem abonați la diverse servicii, cheia este să alegem serviciile pe care le utilizăm constant și care justifică cheltuiala făcută. Poate că te uiți tot timpul pe Netflix și nu folosești deloc televiziunea prin cablu. Asta înseamnă că poți renunța la abonamentul de televiziune, și poți economisi bani în loc.

Același lucru este valabil și pentru abonamentul la sală pe care ți l-ai făcut dar nu ai mai apucat să-l folosești, banii dați pe acesta puteau fi economisiți.


Acestea au fost câteva sfaturi pentru a te ajuta să economisești bani. Ți s-au părut utile? Spune-ți părerea în comentarii!


Deschide Cont Demo Gratuit
Deschide Cont Gratuit Aici
Deschide Cont Demo GratuitDeschide Cont Gratuit Aici

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Vrei să tranzacționezi?
Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și tranzacționează acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision.
  • 2200+ CFD-uri
  • Aplicație de mobil
  • Suport limba română
  • Planuri de investiții
  • Alerte de preț
  • $0
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • 4593 acțiuni
  • Aplicație de mobil
  • Suport 24/7
  • Copy trading
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont
  • CySEC (#250/14)
  • Cont Demo gratuit
  • CFD-uri pe Acțiuni și ETF-uri
  • Levier: 30:1 Conturi retail
  • $100
    Depozit minim
    logo visa
logo mastercard
logo skrilllogo paypal
    Top Broker
    Deschide Cont

    Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.

    Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.

    Vrei să cumperi acțiuni?
    Alege unul dintre brokerii recomandați mai jos și cumpără acțiuni, ETF-uri, criptomonede și alte active fără comision sau alte taxe.
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont
    $0
    Depozit minim
    Deschide cont
    $100
    Depozit minim
    Deschide cont