Inteligenta artificiala a schimbat și revoluționat deja foarte multe industrii, iar impactul ei va deveni tot mai vizibil în anii ce vor urma, pe masura ce adoptia va crește în randul business-urilor care vor sa inoveze.
În articolul de astăzi ne-am propus să prezentăm cinci dintre cele mai consacrate companii care activează în domeniul tehnologic și utilizează eficient inteligenta artificiala.
Taiwan Semiconductor este o companie care se remarca între marii giganți ai tehnologiei. Domeniul de activitate al companiei este fabricarea circuitelor integrate și unul dintre cei mai importanti colaboratori ai sai este Nvidia. Majoritatea jucătorilor care activează în acest domeniu sau care doresc sa porneasca pe acest drum folosind inteligenta artificiala, aleg sa colaboreze cu Taiwan Semiconductor. Aproximativ 24 % din producția globală de semiconductori este realizata de aceasta companie.
In prezent, una dintre cele mai mari confruntări cu care se lupta firme este dezvoltarea continua a capacității de producție, astfel incat sa poata tine pasul cu cererea. Planul de dezvoltare al companiei are în vedere o investiție de 100 de miliarde de dolari în activități de cercetare – dezvoltare, astfel incat firma sa poată găsi cea mai optimă soluție pentru a crește semnificativ capacitatea de producție.
Nvidia este un important competitor pentru firmele care activează în sectorul producție de cipuri, find si lider in acest domeniu. Nvidia a investit în cercetare și dezvoltare aproximativ 20 % din vanzarile sale.
În anul 2020 compania a înregistrat o creștere spectaculoasă de aproximativ 53 %, fapt care evidentiaza faptul ca este o companie puternica care starneste interesul multor investitori. De asemenea, intre 5 % și 10 % din vanzarile totale ale companiei reprezinta colaborarile pe care Nvidia le are cu firmele din sectorul auto. Cipurile destinate producătorilor de automobile folosesc inteligenta artificiala pentru a permite computerului de bord al vehiculului sa indeplineasca numeroase funcții.
UiPath este o remarcabilă companie de software care folosește inteligenta artificiala pentru automatizarea proceselor robotizate. Compania pune accent pe relația cu clienții, astfel ca încearca sa elimine granițele existente între ei și să construiască parteneriate pe termen lung. Sunt în permanentă dedicati inovării și evoluției, tocmai pentru a oferi cele mai bune produse și servicii.
UIPath a fost fondata in anul 2005, în București, de catre Daniel Dines, iar anul acesta s-a listat pe bursa din America. Automatizarea proceselor robotizate este activitatea pe care se concentrează compania. În permanentă căuta noi soluții și idei pentru a facilita, fabricarea, implementarea și gestionarea roboților care sa inlocuiasca anumite acțiuni ale oamenilor. Cu ajutorul inteligenței artificiale, roboții pot fi programați sa execute sarcini care sa inlocuiasca o parte din munca angajatilor. Prin acest mijloc, companiile care aleg sa isi scaleze business-ul folosind automatizarea proceselor robotizate, vor putea beneficia de o serie de avantaje: reducerea costurilor, capacitatea sporită de execuție a sarcinilor, digitalizarea proceselor, automatizarea proceselor etc.
DocuSign este un exemplu de firma în care nu au crezut mulți investitori, dar care a crescut aproximativ de șapte ori din 2018 și până în prezent. Pe langa faptul ca oferă consumatorilor posibilitatea sa semneze electronic diferite documente sau acte, DocuSign, prin intermediul inteligenței artificiale, ajuta utilizatorii sa analizeze și sa gestioneze acordurile contractuale.
Mai mult decat, software-ul analizează conținutul documentului, tocmai pentru a identifica si de a semnala care ar fi putea fi riscurile și oportunitățile contractului analizat. Datorită faptului ca pune la dispoziția clienților un serviciu atat de practic și îi scutește pe aceștia de anumite sarcini, DocuSign este o companie care are un mare potențial de dezvoltare. Compania este o forta în domeniul tehnologiei și dispune de suficient numerar pentru a-si putea onora toate obligațiile de plata, atat pe termen scurt, cât și pe termen lung pentru a se dezvolta in continuare.
Microsoft este o compania consacrata, care a fost urmărita de investitori de-a lungul timpului, în special pentru faptul că modelul ei business se bazează pe produse care utilizează inteligenta artificiala, cu ajutorul careia poate furniza servicii și produse la un nivel ridicat de calitate. Un mare avantaj competitiv al companiei, este faptul ca se adresează mai multor segmente de clienți, atat persoane fizice, cat și persoane juridice, institutii sau guverne. Microsoft Azure este un serviciu remunit de cloud computing, care a înregistrat cea mai puternica dezvoltare din cadrul Microsoft, chiar daca incasarile generate de acest serviciu reprezinta aproximtiv 33% din veniturile totale ale firmei. De asemenea, Microsoft este un business solid pe piata si dispune de o suma cash impresionantă, care poate finanța activitatea/ dezvoltarea continua a firmei.
La inceputul lui 2023, Microsoft a anunțat că va investi în compania de inteligență artificială OpenAI. Prin acest parteneriat, Microsoft își propune să-și îmbunătățească ofertele în domeniul AI și să rămână în fruntea inovației în acest domeniu.
Cei care vor diversificare și expunere la cât mai multe industrii, pot investi în inteligența artificială prin intermediul ETF-urilor.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.
A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!
Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.
Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.
Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.