Crizele economice vin și pleacă, așa cum soarele răsare și apune. Nu putem evita ciclurile economice, dar putem să ne pregătim pentru ele. A te pregăti pentru o recesiune nu este doar despre a rezista unei furtuni, ci și despre a înțelege cum să navighezi prin ea.
Pentru investitorii cu viziune de viitor, crizele pot fi privite ca oportunități, nu doar ca riscuri. Aceste perioade dificile pot aduce schimbări semnificative și pot oferi oportunități unice pentru cei care sunt pregătiți să le folosească.
În acest articol, vă vom ghida prin opt strategii de investiții eficiente în perioade de criză economică, care vă vor ajuta nu doar să supraviețuiți, ci să prosperați chiar și în cele mai grele vremuri. Să ne pregătim deci pentru călătoria noastră prin labirintul crizelor economice și să explorăm potențialul acestora de a deschide căi noi spre succesul financiar.
Toleranța la risc este capacitatea unui investitor de a suporta o scădere a valorii investiției sale. Apetitul pentru risc al fiecărui investitor va fi diferit, deși depinde în mare măsură de vârstă și situația financiară. Investitorii mai tineri cu puține obligații financiare vor avea o toleranță la risc mai mare decât investitorii mai în vârstă care pot avea copii sau rate la bancă.
Faptul că fiecare investiție vine la pachet cu un anumit grad de risc este inevitabil și alegerea privind nivelul de risc pe care sunteți dispus să vi-l asumați rămâne la latitudinea dumneavoastră. Este o certitudine că valoarea activelor în care investiți va fluctua și există șansele ca portofoliul dumneavoastră să se situeze în teritoriu negativ la un moment dat.
Prin determinarea unui buget fix, puteți preveni impulsul de a compensa pierderile prin injectarea de capital suplimentar care nu este necesar. De asemenea, conștientizarea nivelului de risc pe care îl puteți suporta se poate dovedi a fi un aliat important în dezvoltarea unei strategii de investiții care funcționează eficient.
Una dintre cele mai bune modalități de a reduce riscul este să gândiți pe termen lung și să fiți pregătiți să vă țineți banii investiți pentru cel putin 5 sau 10 ani. În loc să încercați să faceți bani rapid prin timing-ul pieței, este adesea o abordare mai bună să vă concentrați pe un orizont de timp mai lung. Astfel, corecțiile mai mici nu vă vor afecta portofoliul.
Investițiile pe termen lung vă permit, de asemenea, să utilizați o strategie cunoscută sub numele de DCA (Dollar Cost Averaging), prin care investiți aceeași sumă la intervale fixe de timp. Utilizând DCA, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la alegerea momentului perfect pentru a cumpăra o acțiune. Majoritatea investițiilor necesită timp pentru a se dovedi profitabile, iar o abordare pe termen lung este o modalitate excelentă de a reduce riscul general.
Diversificarea este esențială nu numai pentru succesul pe termen lung, ci și pentru a reduce riscul investițiilor. A pune toate ouăle în același coș nu este doar riscant, ci se dovedește rar a fi o strategie de succes, iar distribuirea banilor în diverse investiții este o modalitate mult mai sigură de a investi. Diversificarea înseamnă alocarea unei părți din portofoliul dvs. către diferite investiții.
Nu fiecare companie sau industrie în care investiți se va descurca bine tot timpul. Investind în mai multe domenii diferite, puteți reduce riscul ca portofoliul dvs. să sufere perioade volatile. Investițiile în diferite companii, industrii, clase de active și zone geografice sunt câteva modalități de a va diversifica portofoliul, reducând astfel riscul general.
Dacă investiți pe termen lung, verificarea portofoliului zilnic este probabil inutilă. Cu toate acestea, monitorizarea investițiilor în mod regulat este o modalitate bună de a urmări cum performează banii dvs. Există multe lucruri care pot afecta investițiile și menținerea la curent cu cele mai recente evoluții vă poate ajuta să luați deciziile corecte.
Studierea rapoartelor anuale ale companiilor este o modalitate bună de a înțelege cum se descurcă o afacere din punct de vedere financiar. Urmărirea știrilor legate de un sector în care ați investit este utilă pentru a găsi noi oportunități de investiții. Având o bună înțelegere a celor mai recente știri și evoluții vă poate ajuta să luați decizii informate despre când să cumpărați sau să vindeți.
O tranzacție de tip stop-loss reprezintă practic niște instrucțiuni date brokerului dvs. pentru a vinde în mod automat un anumit activ la un preț prestabilit. Stop-loss-ul oferă un mecanism eficient de protecție împotriva scăderilor abrupte sau neașteptate în valoarea investițiilor.
Este obișnuit ca piețele să fluctueze și perioadele volatile sunt de așteptat. De aceea, este esențial ca atunci când plasați o comandă de stop-loss să aveți suficient spațiu de manevră pentru a preveni vânzarea automată a investiției în cazul unor scăderi pe termen scurt. Tranzacțiile cu stop-loss nu numai că oferă liniște, dar sunt una dintre cele mai bune modalități de a reduce riscul investițiilor.
Există multe modalități de a reduce riscul investițiilor și am discutat despre cinci dintre cele mai bune în acest articol. Mai presus de toate, un portofoliu bine diversificat și o abordare pe termen lung sunt două dintre cele mai importante modalități prin care puteți proteja averea. În plus, înțelegerea apetitului dvs. pentru risc vă poate ajuta să profitați la maximum de investițiile dvs. Spor la investiții.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.
A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!
Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.
Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde bani rapid din cauza efectului de levier. Între 74-89% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri. Trebuie să luați în considerare dacă sunteți în măsură să suportați riscul de a vă pierde investiția.
Acest site conține linkuri către diverși brokeri. Dacă faceți o achiziție prin intermediul unuia dintre aceste linkuri, Investmag poate primi o compensație.
💬 Alătură-te conversației
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra.